torstai 9. maaliskuuta 2023

RAPORTTI: Islam on uhka ruotsalaiselle yhteiskunnalle

Jälleen kuulumisia Ruotsista. Kiitokset taas kääntäjälle.

RAPORTTI: Islam on uhka ruotsalaiselle yhteiskunnalle

Islamin uudistamattomat muodot, joita valtaosa Ruotsin maahanmuuttajista tunnustaa ja tuo mukanaan kotimaastaan, muodostaa uhkan ruotsalaiselle yhteiskunnalle ja ihmisten perusvapauksille ja -oikeuksille. Tämä on tuoreen raportin johtopäätös.

Kirjoittajien kehotus poliitikoille, kouluille ja muille arvoa muodostaville toimijoille länsimaissa on korostaa "että näiden opetusten kirjaimellinen tulkinta ei ole mahdollista avoimessa demokraattisessa yhteiskunnassa".

Raportti on nimeltään "Islamilaiset arvot vs. länsimaiset arvot", ja sen ovat kirjoittaneet muun muassa opettaja Omid Pasbakhsh ja oikeustieteen emeritusprofessori Reinhold Fahlbeck.

Vertaa muslimien ja länsimaisten arvoja

Tutkijat ovat tarkastelleet islamin lähteitä ja vertailleet niissä olevia arvoja Euroopan ihmisoikeusjulistuksen arvoihin, jotka koskevat demokratiaa, uskonnonvapautta, sananvapautta, mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja tasa-arvoista kohtelua. He ovat havainneet, että uudistamatonta islamia on monessa suhteessa mahdotonta sovittaa yhteen länsimaisten arvojen kanssa.

Muun muassa tarkastellaan näkemystä, että islamia arvostelevat ansaitsevat kuoleman, joka on muslimien terrorismin liikkeellepaneva voima, joka länsimaisen maahanmuuton seurauksena leviää yhä enemmän länsimaissa. Kirjailijat kirjoittavat, että profeetta Muhammad "määräsi murhattavaksi häntä kritisoineet ihmiset, mikä teki muslimeille hyväksyttäväksi pitää profeetan arvostelijoita kuoleman arvoisina".

Vaikka ortodoksimuslimeilla voi olla hieman erilaisia ​​näkemyksiä siitä, missä tapauksissa ja kuinka ankarasti heidän uskontonsa kriitikkoja pitäisi rangaista, kirjoittajat uskovat, että perusnäkemys on sama ja on vastoin vapauksia ja oikeuksia, jotka ovat perustavanlaatuisia Ruotsin kaltaisessa demokraattisessa yhteiskunnassa.  On kirjoitettu:

"Ongelmana on kuitenkin edelleen se, että kirjaimelliseen islamiin liittyy uskonnon pääprofeetan kritiikki, joka on ristiriidassa länsimaisen näkemyksen kanssa, jonka mukaan kaikkia näkemyksiä tulee arvostella, ja että kritiikkiä tulee tarkastella, keskustella siitä ja mahdollisesti tuomita, eikä henkilöä, joka arvostelee."

Raportissa käsitellään myös muun muassa islamin ja sen sharialain laajalle levinnyttä käsitystä, jonka mukaan naiset ovat miehiä alhaisempia. Se on niin kaukana länsimaisista sukupuolten tasa-arvon arvoista kuin vain voi olla. "Se, että naisilla ei ole tasa-arvoista ääntä islamissa, on suorassa ristiriidassa Euroopan yleissopimuksen kanssa", raportin kirjoittajat toteavat.

 

Suosittelee kaikkia demokraattisia voimia toimimaan

Raportti sisältää myös suosituksia siitä, miten me länsimaissa voimme vastata islamin uudistamattomiin versioihin, joita maahanmuuttajat tuovat mukanaan kotimaistaan. Vastoin nykyään monikulttuurisessa keskustelussa yleistä apatiaa, itsesensuuria ja harhaanjohtavaa suvaitsevaisuutta, raportin kirjoittajat uskovat, että siitä on selvästi protestoitava.

Kaikkien demokraattisten voimien on ennen kaikkea muutettava asenteitaan, jotta "ymmärrettäisiin ja hyväksyttäisiin, että islam sisältää opetuksia, jotka ovat moraalisesti tuomittavia ja jotka ovat esteenä onnistuneelle rinnakkaiselolle".

Kun nämä oivallukset on saatu selville, koululle tulisi muun muassa antaa tehtäväksi käsitellä islamin kiistanalaisia ​​näkökohtia uskonnonopetuksessa. Erityisesti äskettäin saapuneille nuorille muslimeille on kerrottava "että tiettyjä Koraanissa ja haditheissa saarnattuja käytäntöjä ei hyväksytä länsimaissa".

Muita islamin syvään juurtuneita uskomuksia, joita on kritisoitava ja jotka on tähänastista selkeämmin määriteltävä tuomittaviksi, ovat juutalaisviha, teokratia ja kunniakulttuuri, jota ylläpidetään uhkailun, pakottamisen ja väkivallan avulla.

Raportin laatijoiden mukaan kaikkien länsimaisen yhteiskunnan demokraattisten toimijoiden laaja-alaisen asenteen mukaan uskonnonvapaus on mahdollista säilyttää, jos tänne muuttavat muslimit uudistavat uskontoaan niiltä osin, jotka ovat länsimaisten perusarvojen vastaisia. Näin kirjoittaa Världen Idag.

Raportti on luettavissa kokonaisuudessaan:

https://claphaminstitutet.se/religion-i-samhallet/islamiska-varderingar-omojliggor-en-lyckad-integration/

Mats Dagerlind

LÄHDE



4 kommenttia:

  1. Ikävä kyllä näin on. Ei hyvältä näytä.

    VastaaPoista
  2. Näinhän sen pitäisi olla, vaan kun ei ole. Meilläkin suvaitsevaisto paapoo mamuja kuin ne olisivat pieniä älyttömiä lapsia joilta ei voi vaatia/edellyttää minkäänlaista ihmismäistä käytöstä. Ihan kuin ne siitä aikuistuttuaan muka muuttisivat länkkäri-lälly-demariksi.
    Huru-ukko

    VastaaPoista
  3. Minkäs sille voi, että Ruotsin kansa HALUAA tätä.
    Elleivät haluaisi, olisi riksdagenissa nyt Sverigedemokraternalla 75 % enemmistö, joka hyväksyy jokaisen Jimmie Åkessonin SD-hallituksen lakiesityksen.
    Mutta näin ei ole, koska ruotsalaiset osoittavat vaali toisensa jälkeen, etteivät halua sitä.

    Samoin suomalaiset tässä vähän ajan päästä osoittavat hekin taas kerran, että haluavat samaa touhua aina vain lisää.
    Ja sitä myös saadaan.

    VastaaPoista
  4. Eivät ole penskoja. Mutta eipä heitä voi pitää oikein syyntakeellisinakaan. Se enempää kuin vaikka saalistavaa sutta. Se lajityypillinen käytös.
    Muslimit pitäisi myös eristää sivistyneestä eli avuttomasta nyky-yhteiskunnasta. Kaikkien hyvin voinnin vuoksi. Eiköhän ählämitkin olisi onnellisempia kun pääsisivät pesimään luontaiseen elinympäristööns.

    VastaaPoista