perjantai 17. helmikuuta 2023

Tyytymättömyyttä Tukholmassa: "Tästä on tullut monikulttuurinen persläpi"

Muistutus Ruotsista siitä, mikä meitä suomalaisiakin odottaa. Jälleen kiitos kääntäjälle.

*

     Murhia, ammuskeluja, pommeja ja tuhopolttoja Suur-Tukholman alueella nyt joka ilta

     Edes Solna, Södermalm ja vastaavat eivät säästy

     Asukkaat kertovat Fria Tiderille, miten rikollisuus, väkivalta ja tuho vaikuttavat heidän elämäänsä

Jengisota Tukholmassa lisääntyy vauhdilla ja johtaa nyt räjähdyksiin, tuhopolttoihin ja ammuskeluihin jopa aiemmin suhteellisen rauhallisina pidetyissä paikoissa. Fria Tideriin ovat ottaneet yhteyttä useiden Tukholman alueen asukkaat, jotka kuvailevat elävänsä kuin sotatoimialueella.

– Jordbro on uusi pohjoisafrikkalainen siirtokuntamme keskellä kuolevaa Ruotsia, sanoo eräs mies.

Södertörnin metsien ympäröimää Jordbrota Tukholman eteläpuolella kuvattiin ennen rauhalliseksi mutta ehkä hieman tylsäksi pikkukaupungiksi. 

Näin ei kuitenkaan ole enää. Tammikuun 4. päivänä 25-vuotias mies ammuttiin kuoliaaksi Jordbrossa ja toinen sai hengenvaarallisia vammoja.

Kun poliisi tänä sunnuntaina teki satunnaistarkastuksen alueella olleeseen autoon, se huomasi, että auto oli täynnä rikollisia maahanmuuttajia ja ampuma-aseita. Heidän joukossaan oli 14-vuotias, joka Aftonbladetin mukaan pyrki keräämään "kuusinumeroisen summan jonkun niittaamisesta".

Neljä henkilöä pidätettiin. Viime yönä koko Jordbron alueella kuultiin räjähdyksiä, kun tyytymättömät rikolliset sytyttivät rakennuksia ja autoja tuleen ja herättivät asukkaat.

– Heräsin viime yönä jyrinään ja kirkkaisiin valonsäteisiin ikkunassa. Kello oli 1:35. Se oli Tukholman poliisin partioauto, joka nuuski täällä pihalla, kertoo Sandstensvägenillä Jordbrossa asuva mies Fria Tiderille.

– Menin takaisin nukkumaan, mutta kello 02:55 tapahtui kova räjähdys. Ajattelin, mitä helvettiä höpöukot ovat nyt keksineet? Ja ulkona näin kolmen poliisiauton, kahden paloauton ja poliisi johtoauton saapuvan paikalle kolmessa minuutissa.

Talon ympärillä oli autoja ja rakennus tulessa. Mies sanoo, että alue on muuttunut "helvetinkoloksi" ja että tuntui kuin asuisi sota-alueella kehitysmaassa.

– Jordbro on uusi pohjoisafrikkalainen siirtokuntamme keskellä kuolevaa Ruotsia.

Uusi vuosi on alkanut Tukholmassa väkivaltaisesti. Helmikuun 2. päivänä räjäytettiin ovi Grimstassa ja reilua tuntia myöhemmin ovi Bagarmossenissa. Tammikuun 5. päivänä räjäytettiin kerrostalo Farsta Strandissa, ja tammikuun 11. päivänä useat henkilöt avasivat tulen Kungsängenin paikallisjuna-asemalla.

Tammikuun 12. päivänä tulitettiin kerrostaloa Järfällassa, ja tammikuun kuudestoista Solnassa ammuttiin parikymppinen mies. Päivää myöhemmin räjäytettiin Nytorgetilla Södermalmilla "hipsterivasemmiston suosikkiravintola" Faros.

– Koko Södermalm muuttui rasistiseksi yhdessä yössä, alueen todistaja kertoi Fria Tiderille tapahtuman jälkeen.

Eräs alueella asuva nainen sanoi:

– Asun vuokralla, mutta puolet naapurustostani on maksanut miljoonia välttääkseen asumisen monikulttuurisessa perslävessä. Mutta nyt olemme sellaisessa täällä Sofiassakin. Tämä on kuin Kolumbiassa tai Angeredissa, että nyt sinun täytyy miettiä, ennen kuin menet lähelle rakennuksia, autoja tai roskiksia ulkona. Kaikki voi räjähtää milloin vain ja missä tahansa.

Södermalmin pommi-iskua seuraavana päivänä Kistan kaupunginosassa sijaitsevan toimistorakennuksen kolme kerrosta tuhoutui samanlaisessa pommi-iskussa. Seuraavana päivänä ammuttiin kahteen asuntoon ja yksi mies siepattiin Tukholman keskustassa.

Torstaina Solnassa ammuttiin mies kuoliaaksi, perjantaina Skarpnäckissä räjäytettiin porraskäytävä palasiksi ja samana iltana Fruängenissä ammuttiin oveen.

Poliisi kertoo nyt avoimesti menettäneensä maahanmuuttajien väkivaltaisuuksien hallinnan pääkaupungissa ja sanoo, että rikolliset ovat ottaneet vallan.

– Tämä on suoraan sanoen täyttä helvettiä, olemme epäonnistuneet, sanoo komissaari Gunnar Appelgren Aftonbladetille.

Lähde.

4 kommenttia:

  1. Tästä on varoitettu, että mekin olemme ruåtsin tiellä. Varoitajat on leimattu vaikka miksi (keksi itse).
    Meille sanotaan (yritetään uskotella) että ei meillä vaan tuoullaista tapahdu ikinä. Kuitenkin jengiytyminen ja muu roistomaisuus lisääntyy eikä ne rosmot ole turvassa edes siellä vankilassa. Tapaus jaffa riksussa, kun toinen yritti sen saastan keittää öljyssä.
    Huru-ukko

    VastaaPoista
  2. Huru-ukko on täysin oikeassa. Se öljyssä keittäminen jäi valitettavasti vain puolitiehen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisko tuosta kunnon kebabia tullut kuitenkaan?:))
      Huru-ukko

      Poista
  3. Petteri Orpo vaatii 40 000 vuodessa "töihin" Suomeen.

    VastaaPoista