tiistai 28. maaliskuuta 2023

Kalifornian rasistiset poliisikoirat

Kiitos jälleen kääntäjällemme.


                                                                                                                                                         Kalifornia haluaa kieltää poliisikoirat – "niistä tulee rasisteja"

Yhdysvaltain Kalifornian osavaltiossa ollaan nyt kieltämässä  poliisikoirien käyttö ihmisten vastaisissa väliintuloissa. Syynä on Daily Mailin mukaan se, että koirista tulee yleensä rasistisia muutaman vuoden palveluksen jälkeen.

Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että koirilla on taipumus hyökätä aggressiivisemmin mustien epäiltyjen kimppuun ja että suurin osa purruista on mustia, kun koiria käytetään väkijoukkoja vastaan.

Lakiehdotuksen kannattajat huomauttavat myös, että koirat "loukkaavat" mustia amerikkalaisia, koska näitä eläimiä käytettiin orjuuden aikana jäljittämään karanneita orjia.

Osavaltion poliitikko Corey A. Jackson, joka on ehdotetun kiellon takana, haluaa kieltää poliisikoirat kokonaan tapauksissa, joissa mustat amerikkalaiset ovat vaarassa joutua purruksi.

"Poliisikoirien käyttö on aiheuttanut raakaa väkivaltaa ja elinikäisiä traumoja mustille ja värillisille amerikkalaisille", hän sanoi lehdistötiedotteessa.

"Tämä lakiehdotus merkitsee käännekohtaa taistelussa tämän julman ja epäinhimillisen käytännön lopettamiseksi ja luottamuksen rakentamiseksi poliisin ja niiden yhteisöjen välille, joita he palvelevat.”

Lakiehdotuksella on laaja tuki, ja sen odotetaan nyt saavan valtioneuvoston hyväksynnän.

*

MC Tsuhnassa mietitään, että mikähän se tekee koirista rasisteja? Kokemusko? Koirahan on kovasti älykäs ja oppivainen eläin.

Lähde.

9 kommenttia:

 1. Eiköhän se olisi paras kun Kaliforniasta lakkautettaisiin kaupunkien poliisilaitokset, piirikuntien sheriffinvirastot ja osavaltion poliisiorganisaatiot kokonaan.

  Siinä sitten saisivat vauraat valkoiset liberaalidemokraatit nauttia sydämensä kyllyydestä onnelasta, jossa ei ole rasistipoliisia kiusaamassa ihania pikku palleromussukoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se. Emmehän puutu muidenkaan luontokappaleiden lajityypilliseen käytökseen. Pikemminkin pidämme sitä toivottavana.

   Poista
 2. Eikös jossain päin jenkkejä sen BLM-kiiman aikana näin tehtykin? Demokraattijohtoisissa kaupungeissa. Ainakin vähennettiin toimintaa huomattavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnuslauseena oli "Defund the police!"
   Se iski kuitenkin hieman nolosti takaisin BurnLootMurderin keskuspaikassa Portlandissa:

   demaripormestaritar oli juuri päässyt ihastelemasta näitä ihanan keskustelevia mielenosoituksia Valkoisen Miehen pahuutta vastaan, kun BurnLootMurderin johtaja julisti seuraavan kohteen olevan pormestari ökykoti!

   Ja kas, poliisin defundaukset unohtuivat saman tien ja pormestaritar käski välittömästi lähemmäs kaksisataa jeparia suojelemaan ikiomaa koskemattomuuttaan.
   Muu kaupunki sai palaa äänestäjineen hänen puolestaan.

   Chicagossa yllättäen sama juttu, kun sikäläinen kaksinkertaisen suojattu (lesboneekeri!) pormestaritar sai kuulla hulppean lukaalinsa olevan ihastuttavan keskustelun seuraava kohde.

   Poista
 3. Jokos ne San Franciscon orjat saivat korvauksensa?
  Meinaan kun heidän kaupunginvaltuustonsa päätti maksaa viiden miljoonan dollarin kertakorvauksen jokaiselle tummaihoiselle, joka on asunut kaupungissa vähintään 13 vuotta. Näin korvataan sukupolvien takaisia "vääryyksiä"... Mistä rahat? -kysymyskin lienee rasismia?!

  -Tvälups-

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentoijille. Asiahan meni niin kuin QK kirjoitti. Siitä orjakorvauksesta ei ole tietoa. Eikä muuten sitäkään maksetaanko korvauksia Suomesta muualle orjiksi vietyjen kymmenien tuhansien suomalaisten jälkeläisille.

  VastaaPoista
 5. No sitä kannattaa miettiä miksi koirista tulee rasisteja :)

  VastaaPoista
 6. Jos valkoinen koira puree mustaa se on rasisti. Vaan entäs jos se pureva koira onkin musta? Ja puree mustaa, eikö se olekaan rasisiti? Tai musta koira puree valkoista, se ei olekaan rasisti vaan valkoisen ylivallan vastustaja? Ota piru nästä selvää. Tai no, otan mieluummin pienet ettei ahista:)
  Huru-ukko
  PS. voi vitun wokellus......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entäpä jos musta mies puree valkoista koiraa?
   Liekö eläinsuojelurikos vai sittenkin sorretun rodullistetun hätähuuto patriarkaatin fallosentrisen paradigman ylläpitämän rasismin edessä?
   Saati jos musta mies puree mustaa koiraa?
   Puhumattakaan mustasta naisesta puremassa minkäänväristä koiraa?

   Hankalaksi menee.
   Tällä menolla USAssa täytyy pian perustaa lajienvälinen tuomioistuin, mutta sitä ennen intersektifempsojen uhrihierarkiapyramidiin on lisättävä kaikki eliölajit, että tiedetään kenen oikeudet kävelevät kenestäkin yli.

   Poista