torstai 13. toukokuuta 2021

Ranskalaisten sotilaiden toinen kirje Macronille

Käännetty Fria Tider-julkaisusta. Kiitokset MC Tsuhnaa auttaneelle kääntäjälle. Tämä ansaitsee tulla luetuksi myös suomeksi.

Uusi kirje Macronille: "Sisällissota on tulossa, ja tiedät sen ihan hyvin"

Toisessa avoimessa kirjeessään Ranskan presidentti Macronille - jonka on allekirjoittanut neljännesmiljoona ihmistä - Ranskan armeija varoittaa jälleen islamisteja vastaan uhkaavasta sisällissodasta.

Siitä syntyi kova meteli, kun 20 eläkkeellä olevaa ranskalaista kenraalia ja tuhannet sotilaat julkaisivat huhtikuussa avoimen kirjeen presidentti Emmanuel Macronille.

Kirjeessä armeija varoitti muslimimaahanmuuttajien ja vasemmistolaisideologioiden aiheuttamasta Ranskaa pian lähestyvästä sisällissodasta tai "rotusodasta".

Ranskan hallitus vastasi uhkaamalla rangaista aktiivipalveluksessa olevia vetoomuksen allekirjoittaneita sotilaita.

Mutta nyt on julkaistu toinen avoin kirje konservatiivisessa Valeurs Actuelles -lehdessä ja tähän mennessä noin neljännesmiljoona ihmistä on allekirjoittanut sen.

Tällä kertaa kirjeenkirjoittajat ovat anonyymejä ja kertovat olevansa nuoria aktiivipalveluksessa olevia sotilaita.

"Me olemme sanomalehtien kutsuma "tulen sukupolvi ". Miehiä ja naisia, monen mielisiä aktiivisia sotilaita kaikista joukoista, kaiken arvoisia ja me kaikki rakastamme maatamme. Tämä on ainoa mainetekomme. Ja vaikka emme lain mukaan voi ilmaista itseämme piilottamatta kasvojamme, on aivan yhtä mahdotonta olla hiljaa", kirjeessä sanotaan.

Kirjeenkirjoittajat syyttävät presidentti Macronia "myönnytyksistä" islamilaisuudelle ranskalaisten maaperällä, kun taas maan sotilaat vuodattivat verta taistellessaan samaa ideologiaa vastaan esimerkiksi Afganistanissa, Malissa ja Keski-Afrikan tasavallassa.

Kuten edellisessä kirjeessä, Ranskan viranomaisia varoitetaan lähestyvästä "sisällissodasta", joka uhkaa Ranskan olemassaoloa.

RT:n mukaan kirjeenkirjoittajat viittaavat siihen, että ainakin osa heistä on osallistunut kotimaiseen sotilasoperaatioon Sentinelle, joka aloitettiin Pariisissa vuonna 2015 tehtyjen terrori-iskujen jälkeen, ja nähneet kuinka eräät Ranskan etniset ja uskonnolliset ryhmät ovat täysin erillään muusta maasta. Tällaisille ryhmille "Ranska ei ole muuta kuin sarkasmin, halveksunnan tai jopa vihan kohde". 

"Jälleen kerran Ranska on joutumassa sisällissotaan, ja tiedät sen hyvin", kirjeenkirjoittajat kirjoittivat Macronille. "Puhumme maamme eloonjäämisestä, maasi eloonjäämisestä."

Allekirjoittajat ilmaisevat myös vahvan tukensa ensimmäisen kirjeen taustalla olleille henkilöille ja eläkkeellä oleville kenraaleille. He kritisoivat myös voimakkaasti hallituksen vastausta kirjeeseen.

"Jos ensin kannustetaan armeijan korkeita upseereja ottamaan kantaa ja vastuuta ja sitten rangaistaan heitä vihaisesti, kun he kirjoittavat jotain muuta kuin taisteluraportteja, on oltava melko perverssi."

"Pelkuruus, vilpillisyys, kierous: tämä ei ole meidän näkemyksemme hierarkiasta. Päinvastoin, armeija erityisesti on paikka, jossa puhumme totta, koska uskomme sille elämämme", kirjeenkirjoittajat jatkavat.3 kommenttia:

 1. Olen tässä ilokseni huomannut, että myös edustamani konsernin nuorempi väki aliupseerista upseeriin on alkanut tajuamaan mitä edessä voi pahimmillaan olla.
  Vanha kaarti alkaa olla ulkona kuvioista aina kenraalikuntaa myöten ja oma ikäluokkani kärki on eversti-kenraalikunnassa.
  Maailma opettaa ja yksi syy muutokseen voi olla se, että nuoremmat ovat käyneet paljon suuremmalla joukolla tutustumassa islamin ihanuuteen kuin ennen.
  Enää ei ulkomaanhommiin lähdetä Kyprokselle vuodeksi ottamaan aurinkoa vaan Afganistaniin tai Irakiin vähän eri hommiin.
  Nuivuus ja sitä kautta todellisuudentaju lisääntyy omakohtaisten kokemusten kautta ja silmät aukeaa siihen vittumaiseen todellisuuteen mikä voi olla edessä myös härmässä.
  T joppos123

  VastaaPoista
 2. Tanskalaisen Morten Uhrskov Jensenin mukaan 49 prosenttia ranskalaisista on sitä mieltä, että asevoimien tulisi palauttaa järjestys maahan poliitikkojen tahdosta riippumatta.

  https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mortenjensen/ECE12952784/49-pct-i-frankrig-mener-at-militaeret-skal-genoprette-lov-og-orden-ogsaa-uden-politikernes-tilladelse/

  Eli tilanne on oikeasti todella paha ja mahdoton korjattava normaalin politiikan kautta.

  VastaaPoista
 3. Ranskan kohdalla ollaan varmaankin ylitetty se kynnys että ampumatta siellä ei selvitä. Suomella olisi vielä jonkinlaiset mahdollisuudet. Mutta on hyvä kuulla PV:n asenteesta. Pitäkää siellä lippu korkealla. Ja aseet kunnossa. Ei tiedä, koska niitä tarvitaan. Toivottavasti ei koskaan.

  VastaaPoista