tiistai 22. marraskuuta 2022

Lakimies: Nuorten miesten tulisi välttää harrastamasta seksiä humalassa

Jälleen hieman ruotsalaista meininkiä. Kiitokset MC Tsuhnan kääntäjälle.


Varmuuden vuoksi nuorten miesten ei pitäisi harrastaa seksiä tytön kanssa ensimmäisellä kerralla humalassa, välttääkseen ilmoitusta raiskauksesta. Tätä mieltä on asianajaja Kristina Bandrup SVT:n Sverige Möts -ohjelmassa.

– Vältä yhden yön juttuja, jos olet humalassa ja mies, hän sanoo.

Ohjelmassa käsitellään muun muassa suostumuslakia ja sen vaikutusta miesten ja naisten välisiin suhteisiin.

Asianajaja Kristina Bandrup, joka on työskennellyt paljon seksuaalirikosten parissa, suhtautuu lakiin kielteisesti ja sanoo sen johtaneen suureen oikeudelliseen epävarmuuteen raiskaustapauksissa.

– Kun harrastatte seksiä, kommunikoitte teoilla ettekä ehkä niinkään sanoilla. Ja silloin on vaikea koko ajan ymmärtää vetää sitä rajaa, hän sanoo.

Lisäksi hän väittää, että laki on lisännyt miesten selitysvelvollisuutta. Tämän seurauksena tuomitaan juuri ne miehet, joiden on vaikea puhua omasta puolestaan.

– Ne, jotka eivät osaa puhua, jotka ovat verbaalisesti heikkoja, heidät tuomitaan. Tämä on minun mielipiteeni.

"Olin hieman skeptinen ennen lain tuloa"

Yksi lain kannattajista on kuitenkin tasa-arvoministeri Paulina Brandberg (vas.).

– Olin hieman skeptinen ennen kuin se tuli, koska mietin, miten se toimisi, Brandberg sanoo ohjelmassa.

Hän jatkaa:

– Todistamiseen liittyvää ongelmaa ei ole vieläkään ratkaistu. Se ei merkitse minkäänlaista käänteistä todistustaakkaa, vaan syyttäjän on edelleen todistettava, että raiskaus on tapahtunut.

Lakimies uudesta suostumuslaista: "Melkein kuin tarvitsisi kirjallisen sopimuksen ennen seksiä"

Sukupuolten tasa-arvosta vastaavan ministerin mukaan laki on hyvä, koska sillä on normatiivinen vaikutus, sillä miesten on varmistettava, että he saavat suostumuksen ennen seksiä.

– Minusta se on hyvin tärkeää, että naisena ei tarvitse tehdä fyysistä vastarintaa, jotta kyseessä olisi raiskaus", Brandberg sanoo.

Kun Kristina Bandrupilta kysytään myöhemmin ohjelmassa, miten miesten pitäisi toimia, jotta he eivät vahingossa tekisi jotain väärää, hän vastaa:

– Ennen kaikkea olen sitä mieltä, että nuorten miesten ei ehkä pitäisi harrastaa humalassa seksiä jonkun kanssa ensimmäistä kertaa. Vältä siis yhden yön juttuja, jos olet humalassa miehenä.

– Jos sinua epäillään raiskauksesta, sinulla on miehenä selitysvelvollisuus, ja sinun on pystyttävä vastaamaan siihen. Jos olet ollut humalassa, arvostelukykysi on heikentynyt ja sinulla voi olla vaikeuksia muistaa kaikkia yksityiskohtia.

Hän lisää, että naisen päihtymys tarkoittaa, että hänen katsotaan oikeudellisesti olevan haavoittuvassa tilanteessa, kun taas mies ei voi koskaan käyttää päihtymystä tekosyynä.

Lähde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti