keskiviikko 12. tammikuuta 2022

Lopettakaa tuulivoiman rakentaminen – myllyjen lisääminen nostaa sähkön hintaa

Laitetaan professori Per Fahlénin kirjoitus tuulivoimasta. Kiitos jälleen MC Tsuhnan käännösavustajalle.

Ruotsin sähköjärjestelmän tuhoaminen on käsittämätöntä! Sloganilla "100 prosenttisesti uusiutuvaa" ydinvoimasta luovutaan vaiheittain ja sen tilalle rakennetaan valtavat määrät tuulivoimaa. Edes "uusiutuvan" kannattajat eivät näytä tietävän, mistä on kysymys, mitä seurauksia sillä on tai heillä ei ole suunnitelmaa siitä, miten se voisi johtaa toimivaan sähkönjakeluun. Poliitikot voivat väittää mitä tahansa, mutta Ruotsin kuluttajavirasto ei salli markkinointia määrittelemättömillä, kaunistavilla käsitteillä, kuten "uusiutuva", "kestävä" ja muut; ne vain johtavat kuluttajaa harhaan, kirjoittaa professori Per Fahlén Ångermanland-lehdessä.

"Me siirrymme yhteiskunnan sähköntarvetta vastaamaan tehdystä järjestelmästä tilanteeseen, jossa koko yhteiskunta, mukaan lukien muu sähköntuotanto, on mukautettava yhden tuotantotyypin hyödyksi", Per Fahlén kirjoittaa.

Poliitikot, pääkirjoitus kirjoittajat ja muut toistavat "että meidän on sopeuduttava". Mutta miksi meidän täytyy vaihtaa johonkin, joka on uskomattoman paljon huonompaa kuin mitä meillä aikaisemmin oli! Ydinvoimaan verrattuna tuulivoimaan investoiminen merkitsee hiilidioksidipäästöjen moninkertaista kasvua (ilmastoälykäs?), uusiutumattomien luonnonvarojen käytön lisääntyminen potenssiin kymmenen (uusiutuva?), kestävyyden kymmenkertainen heikkeneminen (kestävää? ), Monimutkainen ja toimimaton sähköjärjestelmä, jyrkästi kohonneet sähkökustannukset, ihmisten, lintujen ja eläinten elinympäristön tuhoaminen sekä demokratian ja oikeusvaltion köyhtyminen. Siirrymme yhteiskunnan sähköntarpeita vastaavaksi tehdystä järjestelmästä tilanteeseen, jossa koko yhteiskunta, myös muu sähköntuotanto, on mukautettava yhden tuotantotyypin hyödyksi. Tuulivoima ei ole ratkaisu, se on ongelma!

Ruotsin ydinvoimaa laajennettiin 10 vuodessa yli 60 TWh/vuosi (sähkön kattavuus yli 90 prosenttia). Teollista tuulivoimaa on rakennettu 30 vuotta ja se saavuttaa vain 20 TWh/vuosi (tehon kattavuus lähellä 0). Tuulivoiman vaatiman verkkokapasiteetin rakentaminen kestää 20-30 vuotta. Korea on rakentanut 24 reaktoria 4,5 vuoden mediaaniajassa. Ruotsalaiset reaktorit ovat olleet yhteiskunnalle erittäin kannattavia. Mutta poliitikot sulkevat toimivia, hiljattain remontoituja reaktoreita ideologisista syistä.

Pääoman tuho on valtava, toistaiseksi 500-1000 miljardin välillä (50-100 miljardia €). Äskettäin rakennetun korealaisen ydinvoiman "yön hinta" kilowattitunnilta on 5-10 kertaa alhaisempi kuin tuulivoiman ja tuulivoiman hinta vain nousee. Tutkimus osoittaa, että tuulivoima, jonka markkina-arvo on 0,16 kruunua / kWh, on maksanut 1,15 kruunua ja 1,92 kruunua / kWh (maa- ja offshore-tuulivoima).

Vattenfall on tehnyt paljon voittoa ydinvoimalla ja menettänyt paljon tuulivoimalla. Kunnat ovat menettäneet miljardeja omalla tuulivoimallaan ​​(Uumaja, Karlstad, Gävle, Eskilstuna, Skellefteå, Dorotea…) ja ne yrittävät päästä eroon omistuksistaan ​​mahdollisimman pian. Jämtlannin Havsnäs, joka rakennettaessa oli Euroopan suurin maalla toimiva tuuliteollisuusalue, on hävinnyt joka vuosi yhtä lukuun ottamatta (2020 se oli -160 miljoonaa skr). Mitä enemmän tuulivoimaa rakennetaan, sitä huonommaksi sen talous menee ja sitä korkeammat ovat sähkökustannukset.

Per Fahlén, professori emeritus (energia & ympäristö, Chalmers University of Technology)

Alkuperäinen kirjoitus.


1 kommentti:

  1. Missää lehtien kirjotuksissa ei muuten puhuta, kuinka paljon jokainen mylly vie sähköä talella, kun kojestot pitåä pitää kunnossa ja se vei sähköä ..

    -jpt-

    VastaaPoista