keskiviikko 2. marraskuuta 2016

S-monikuristusryhmä ja suomalainen työtön

Eräs lukijamme jonka henkilöllisyys on tiedossa ja näin ollen myös tekstissä esitetyt asiat on oleellisin osin varmennettu, lähestyi meitä tällä viestillä:

Lukemani mukaan S-ryhmä aikoo sijoittaa miljoonia euroja Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden työllistymiseen. Iso pulju laittaa rahansa mihin lystää, mutta jollain tavoin en tällaisen suunnitelman tolkullisuutta ymmärrä. Seuraavaksi hiukan perusteluja miksi näin.

Olen kolmattakymmentä käyvä, hiljattain ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanut nainen. Työkokemustakin on kertynyt jonkin verran ja työtodistukset ovat olleet hyviä. Koulutukseni on työllistymismielessä haastava siinä määrin, että läheskään joka maakunnasta ei koulutusta vastaavia töitä tahdo löytyä. Näin on asiain tila myös tämänhetkisessä kotimaakunnassani, josta minun ei ole mahdollista lähteä muualle perhesyiden vuoksi.

S-ryhmästä olen hakenut töitä avoimella hakemuksella, myös kesätöihin. Sähköpostiin tulleen ”olemme vastaanottaneet avoimen hakemuksesi” -viestin jälkeen ei ko. puljun suunnalta ole tullut yhteydenottoja tai minkäänlaista signaalia siitä, että saattaisivat olla halukkaita tarjoamaan allekirjoittaneelle duunia. Ei, vaikka tein täysin selväksi että olen valmis mihin tahansa työhön millä tahansa paikkakunnalla lähes sadantuhannen ihmisen talousalueella.

Tätä taustaa vasten on perin kummallista, että töitä kumminkin tarjottaisiin tänne vastikään tulleille, kieli- ja enemmässä määrin myös lukutaidottomille turvapaikanhakijoille. Mikäli uutinen pitää paikkansa, S-ryhmä on päättänyt asettaa tulokkaat tavallisten suomalaisten edelle työllistämissuunnitelmassaan.

Ja edelleen, mikäli uutinen pitää paikkansa, meidän perheessä vihreät bonuskortit tullaan napsasemaan keskeltä kahtia. Perheenäitinä seuraan tarkkaan menojamme. Bonusostoja on kuukaudessa kertynyt joskus toistatuhatta euroa, yleensä hieman alle tuhannen euron.
Jos S-ryhmä pitää tätä kannattavana valintana, se on heidän valintansa. Meidän valintamme on tästä lähtien jollain muulla kirjaimella varustetun ryhmän valinta. 

Ja tässä linkki asiaa koskevaan S-ryhmän uutiseen.

MC Tsuhna muistuttaa hieman S-ryhmän historiasta eli osuustoimintaliike syntyi aikanaan nimenomaan suomalaisen työväestön elinolojen parantamiseksi. Asia näyttää kääntyneen päälaelleen ja muistutamme myös että S-ryhmästä eroava saa takaisin osuusmaksunsa 100 euroa, pykälä 2.3.1:

Isänmaan etujen puolustamisesta saa siis satasen rahaakin!


1 kommentti:

  1. Meidän perheessä kortit napsahtivat kahtia jo vuosi sitten, kun mustanaama raiskasi suomalaistakin suomalaisemman Eppujen biisin a la S-liike. Niin ja tilit irtisanottiin myös. 35-vuotinen asiointi loppui siihen. Suosittelen muillekin, sillä liikettä johdetaan poliittisesti valituilla päättäjillä, sen verran elähtäneitä poliitikkoja istuu s-edustajistossa.

    VastaaPoista