maanantai 12. syyskuuta 2016

Hetkiä Vuosaaressa


Sää suosi Fortress Europe -tapahtumaa. Tämä ei kuitenkaan saanut paikalle kuin kourallisen vastamielenosoittautujia, joista osa oli peittänyt kasvonsa mustalla huivilla. Saksalaisesta nettikaupasta ostettu Antifa-lippu näytti olevan ensi kertaa käytössä.


Päivän odotetuin puhuja Mona Walter odottelee vuoroaan.


Tilaisuus aloitettiin Finlandia-hymnillä, joka jylisi kauittimista pitkänä versiona. Helsingin Totuuden mielestä äärinationalistit uhosivat Finlandia-hymnin tahdissa.

Todellisuudessa neljä mielenosoittajien joukkoon soluttautunutta antifanttia näytti keskisormeaan Finlandia-hymnin ajan. Korkealle nostettu keskisormi ei yleensä ole merkki korkeatasoisesta ajattelusta tai omien ajatusten oikeellisuudesta.
Helsingin Sanomilla oli lennokki käytössään. Lehden jutun yhteydessä olevalta videolta voi käydä katsomassa, miten lennokkia on käytetty. Toimittaja Kalle Koponen oli kuitenkin liian laiska jäädäkseen kuuntelemaan Mona Walterin puhetta. Hesari edustaakin lennokasta journalismia kirjaimellisesti.

Sää oli aurinkoinen ja puhujapönttö oli pimennossa. Mona Walter puhuu.


MC Redneck haastatteli Mona Walteria.

Persutoimittaja haastattelee tässä.

Mona Walterin puhe kokonaisuudessaan.

Hesarin jutussa kuvassa näkyvä rouvashenkilö kertoo ajatuksiaan mielenosoituksesta. MC Tsuhnan edustaja tiedusteli kyltin tarkoitusta ja hänelle vastattiin, että kyltti on tehty edesmenneen Tommy Tabermannin hengessä. Ihminen ei siis ole ihmiselle susi ainakaan rouvan mielestä.


Kotimatkalla oikaisimme Kallion punaviherkuplan kautta. Siellä silmiin osui paikallisten usein telineessä pitämiä kulkuneuvoja, jotka olivat vähän käytetyn näköisiä. Kuplan asukkaat ovat kuitenkin erittäin ylpeitä näistä keltaisista komistuksista, joiden avulla me ehkä pelastamme maailman.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti