perjantai 5. huhtikuuta 2024

Etnistä lisää koululaitoksessamme osa II

Kolme vuotta sitten tässä blogissa kerrottiin tapauksesta, jossa koulussa myönnettiin luokan parhaan oppilaan stipendi etnisesti edistyksellisesti henkilölle. Stipendistä oli kilpailemassa myös kantasuomalaisia, mutta he eivät olleet riittävän hyviä etnisesti edistykselliseen nähden. Heidän keskiarvonsa kun oli vain kolme numeroa parempi, mikä ilmeisesti katsottiin sopivaksi tasoitukseksi. Kyllähän seiskan keskiarvo etnisesti edistyksellisellä vastaa pottunokan kymppiä.

Tuolloin MC Tsuhnaan yhteyttä ottanut opettaja teki nyt uuden yhteydenoton päivittääkseen tilannetta. Aikaisemmassa tarinassa ei kerrottu, mikä kouluaste oli kyseessä, mutta nyt on jatkotapahtumien vuoksi paljastettava kyseessä olleen lukion ensimmäinen luokka. Tosin kyseinen etnisesti edistyksellinen oli luokkatovereitaan vanhempi. Mikä taas tarkoitti odotusarvoisesti sitä että hän valmistuisi vanhempana, aloittaisi jatkokoulutuksensa vanhempana ja valmistuisi ammattiin vanhempana kuin kantasuomalaiset eli olisi tuottava veronmaksaja lyhyemmän aikaa – olettaen että kaikki menisi putkeen noin muutenkin.

Uudessa viestissä todettiin lyhyesti kolmen vuoden takaiseen juttuun viitaten:

”Ajattelin vain että jos haluat jossain vaiheessa päivittää tätä niin olisi osa II tarjolla. Tänään tuli ilmoitus, että kyseinen mokutusmannekiini on eronnut lukiosta käytyään sitä vähän vajaat neljä vuotta. Eli jäi ylioppilaaksi valmistumatta, vaikka stipendiä pukkasi. Crash and burn.”

Siinä jälleen yksi kultamuna. Kuinka me pärjäämmekään ilman niitä?4 kommenttia:

 1. Kolme vuotta sitten pohdin kommentissani stipedin napsahtaneen kenties siitä, että mokutusmannekiini oli onnistunut kohottamaan keskiarvonsa nelosesta seiskaan.
  Tällä kertaa asianomainen oli mahdollisesti ajatellut (tai paremminkin joku ajatellut ja asian tiedoksi saattanut) olevan kaikkien kannalta parempi keskeyttää lukio kuin mennä reputtamaan ylioppilaskirjoituksiin.

  Niihin kun eivät kyseisen lukion mokutusmaaniset opettajattaret voi vaikuttaa kuten keskiarvoon.

  VastaaPoista
 2. Totta. Ja kuinkahan monessa koulussa on näytelty sama näytelmä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla niin, että mamutoteemit saavat arvosanat kohdalleen pelkästään olemalla joskus paikalla ja olla vetämättä opettajaa turpaan.
   YO kirjoitukset ovatkin eri juttu kun niihin papereihin ei voi kirjoittaa nimeään vaan kokelaan numeron. Ei tule säälipisteitä.

   Poista
  2. Veikkaan, että opettajilla on jokin tapa viestiä sensoreille, että vastauspaperi kuuluu kultamunalle.

   Poista