torstai 8. kesäkuuta 2023

Ettei vaan tekisi kipeää

Jälleen pieni tunnelmapala Ruotsista. Kiitos taas kääntäjällemme.

Nuorisokeskuksen piikkilanka poistetaan – voi vahingoittaa paettaessa

Göteborgin Bergsjönissä sijaitsevasta Sis-koti Nerebystä tapahtuneiden pakojen jälkeen paikkaa ympäröivään aitaan asennettiin piikkilankaa. Nyt se poistetaan, koska on olemassa vaara, että nuoret voivat viiltää siinä itsensä.

"Suurin riski on se, että joku loukkaantuu, jos hän yrittää kiivetä aidan yli", sanoo laitoshoidon hallituksen talous- ja suunnittelujohtaja Anna Sandahl valtion radiolle.

Piikkilanka on tarkoitus korvata tuuletusputkella, jonka yli on kuulemma vaikea päästä.

Kun kaksi teini-ikäistä poikaa oli paennut asuntolasta toukokuun alussa, huomattiin, että turvallisuus oli liian heikko, ja piikkilanka asennettiin. Mutta Sisin oman riskiarvion mukaan se voisi pahimmassa tapauksessa johtaa kuolemaan. He katsovat myös, että on olemassa pieni riski, että piikkilanka itsessään voisi "laukaista" pakoyritykset.

Identifioituvat jengirikollisiksi

Kun valtion televisio otti asian esille muutama päivä sitten, Anna Sandahlilta kysyttiin, onko "asianmukaista käyttää piikkilankaa, jos majoituspaikan nuoret käyttäytyvät itseään vahingoittavasti tai ovat mielisairaita".

Aiemmin myös Pelastakaa Lapset on ilmaissut mielipiteensä turvallisuuden lisäämisestä.

Se voi olla pelottavaa, se voi aiheuttaa paljon kysymyksiä. Voi myös lisätä identifioitumista entistä enemmän jengirikolliseksi ja piikkilangasta tulee yksi askel eteenpäin", sanoi Erik Ulnes, Pelastakaa Lapset ry:n poliittinen neuvonantaja Göteborgissa.

LÄHDE


2 kommenttia:

  1. Minkähän takia tuonkaan talon ympärillä ylipäänsä pidetään mitään aitaa, jos se vain hankaloittaa kohtuuttomasti pikku pilttien vapaudenkaipuuta?
    Ei kun aita rullalle ja lukot pois ovista, niin kukaan ei loukkaannu!
    Paitsi pikku pilttien rikosten uhrit, mutta heistähän ei olekaan mitään väliä.

    VastaaPoista
  2. Totta. Lisää ymmärrystä niin sillähän asiat suttaantuvat.

    VastaaPoista