sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Pertin isänpäivän toivotukset ja medialukutaitoa


Niin kuin viimeisimmät gallupit kertovat ovat perussuomalaiset varsin mukavassa nosteessa tosin eihän se vielä sinänsä mihinkään riitä:Suurinpiirtein viimeisen kymmenen vuoden ajan on perussuomalaisten kuihtumista ennusteltu monin tavoin. Tässä yksi ennuste vuodelta 2011.

Niin no, teknisesti ottaen toimittaja oli oikeassa mutta ei kylläkään voinut kuvitellakaan sitä, mitä nykyisen gallupit kertovat. Yleensä asiasta ennustaminen on ollut sitä että kansallismieliset yleensäkin kuihtuvat kuin nahistuneet lantut laarissa ja yhteiskunnan häiriötila lakkaa olemasta.

Sinänsä se ei ole ollut ennustamista vaan toivomista. Nykyisin mainostetaan kovasti medialukutaitoa joten MC Tsuhnan presidentin ominaisuudessa tarjoan sitä hieman. Eli:

Mikäli valtamedian toimittelija tai ns. asiantuntija toteaa:

”Näin tulee tapahtumaan”

se suomennettuna tarkoittaa että:

Toivon, että näin tulee tapahtumaan joten totean että näin tulee tapahtumaan ja toivon, että minua uskotaan”.

Tähän asti ”täydellisin” toimittelijan toivioennustushan oli tämä Saska Saarikosken legendaarinen:Se siitä ja nyt toivottelen hyvää isänpäivää. Vietetään sitä nyt, sillä pian punavihreä hallituksemme saattaa päättää että isyys on vain vanhentunut sosiaalinen konstruktio ja ainoa oikea vanhemmuuden muoto on yksinhuoltajaäitiys. Laitetaan vielä pari isänpäivään tunnelmaltaan sopivaa kuvaa:

Hyvää isänpäivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti