tiistai 18. syyskuuta 2018

Unkari ja Erkko-konsernin alamäki


Eräs MC Tsuhnan kanssa tekemisissä oleva henkilö lähestyi meitä kuvatiedostolla joka sisältää Aatos Erkon vuonna 1956 Viikkosanomiin kirjoittaman Unkarin kansannousuun ja sen tappioon liittyvän tekstin. Laitetaan teksti ensin sellaisenaan ja sitten vielä kuvana. Teksti:

Hyvästi ystävät

Kuolemme Unkarin ja Euroopan puolesta

Vain yksi teksti:

Aatos Erkko

UNKARI ON POISSA

Unkari on poissa. Veljeskansamme taistelu vapautensa puolesta on päättynyt. Pienten ja sorrettujen kansojen vapaudenkaipuu on jälleen saanut iskun, josta sen on vaikea toipua.

On turhaa ja lapsellista puhua suurieleisesti rauhasta ja rauhanomaisesta rinnakkaiselosta kansojen kesken. Sellainen on mahdotonta. Suurvaltojen edut ovat aina olleet etusijalla ja tulevat aina olemaan. Pienten kansojen voimakas vapaudentahto ja halu elää itsenäisenä on tämän hetken maailmassa sivuseikka.

Unkarin kansan toivoton taistelu niiden käsitteiden puolesta, joita myöskin meidän maassamme pidetään pyhänä, on mykistyttävä ja järkyttävä opetus jokaiselle suomalaiselle. Olemme oppineet pitämään vapauttamme ja itsenäisyyttämme itsestään selvänä asiana. Samalla tavalla on monen muun pienen maan kansa ajatellut kunnes sen kohtalon hetki on lyönyt.

Tyydyttääkseen jonkin suurvallan kunnianhimon pieni kansa on saanut uhrata kalleimman aarteensa, vapautensa. Ei edes toistuva avunhuuto, ei edes toivoton taistelu elämästä ja kuolemasta liikuta suurvaltoja, ei valloittajaa eikä valloittajan vastustajia. Pientä kansaa ei kukaan auta. Sen on autettava itse itseään olemalla yksimielinen ja vahva puolustaessaan itsenäisyyttään.

Pian on jälleen joulukuun kuudes. Se on velvoittava päivä. Olkoon se meille muistutus siitä mitä me eniten kunnioitamme ja mitä meidän on tehtävä voidaksemme säilyttää sen.

Ja sitten sama kuvana:



Kun ottaa huomioon sen, mitä linjaa Erkko-konserni nykyisin edustaa esimerkiksi suhtautumisessa nimenomaan Unkariin – ja tietysti Suomenkin itsenäisyyteen – voi todeta että kyseinen konserni on muuttunut miehittäjän käsikassaraksi. Nykyisin miehittäjä tosin tulee lännestä.



Tsuhna forever! – Forever tsuhna!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti