sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

Kehitysmaat, älykkyysosamäärä ja empatia

Käännetty Fria Tider-julkaisusta. Suuret kiitokset MC Tsuhnaa avustaneelle kääntäjälle. Tatu Vanhanenhan kertoi saman jo aikanaan. Mutta jos totuus tekee kipeää, niin siitähän on vaiettava.

*

Tanskalainen tutkimus: Kolmannen maailman lapsilla on matalampi älykkyysosamäärä ja matalampi kyky empatiaan

He ovat tanskalaislapsiin verrattuna kaksi vuotta jäljessä henkisessä kehityksessä. Geneettiset erot ovat tutkijoiden mukaan "erittäin huolestuttavia".

"TIEDE. Kolmannen maailman maahanmuuttajataustaisten esikoululaisten kognitiiviset kyvyt ja sosiaaliset taidot ovat huomattavasti heikommat kuin tanskalaisten vanhempien lapsilla. Sen osoittaa kattava tutkimus 13 000 lapsesta Tanskassa, raportoi Information.

Tutkimuksen mukaan muiden kuin länsimaisten maahanmuuttajien vanhempien viisivuotiaalla lapsella on keskimäärin selvästi vähemmän kehittynyt empatiakyky, ovat vähemmän yhteistyökykyisiä ja heidän on vaikeampi ilmaista tunteitaan kuin kolmevuotiaan tanskalaislapsen.

Geneettiset erot ovat huolestuttavia. Raportin taustalla olevat tutkijat kutsuvat tuloksia "erittäin huolestuttaviksi" tanskalaisen Information-lehden mukaan.

– Uskon, että tämä ei ole yllätys opettajille, jotka työskentelevät päivittäin lasten kanssa. Mutta monille muille tulokset voivat vaikuttaa hätkähdyttävältä. Näiden lapsiryhmien välillä on huomattavia eroja, ja on tärkeää, että tiedämme tämän kehittäessämme pedagogista työtä Tanskassa, sanoo professori Dorthe Bleses Aarhusin yliopistosta.

Kolmannesta maailmasta tuleva maahanmuuttajalapsi on tutkimuksen mukaan keskimäärin kaksi vuotta jäljessä henkisessä kehityksessään verrattuna tanskalaisiin etnisiin ikäisiinsä. Se aiheuttaa heidän ajautumisen rikolliseen käyttäytymiseen myöhemmässä elämässä.

Nämä lapset ovat saaneet huonot kortit, ja kun he astuvat koulutusjärjestelmään, voidaan olla huolissaan, jotta he eivät selviä siitä. Koska he itse keskeyttävät koulunsa tai muuten eivät pysty suorittamaan opintojaan, ja siitä aiheutuu hankaluuksia, kertoo kriminologi Linda Kjær Minke Etelä-Tanskan yliopistosta.

Dansk studie: Barn från tredje världen har lägre IQ och lägre empati


7 kommenttia:

 1. Tuo ei tosin vielä kerro sitä, onko kyse geeniperimästä vai kasvatuksen tuloksesta. Vai onko tilanne vielä toivottomampi, molemmista.

  VastaaPoista
 2. Morjens, Turkkulaanen. Joka tapauksessa voi todeta, että kehitysmaalaisista on ollut Euroopassa lähinnä haittaa sekä pakollisen elatuksen että väkivallan muodossa. Ja Afrikka on raaka-aineiltaan valtavan rikas manner. Se, että se ei vieläkään saa - resursseistaan huolimatta - itseään kuntoon kertonee siitä tilanteen toivottomuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Sitä se on, toivoton tilanne, oli siihen syynä mikä tahansa.

   Poista
 3. Eikä unohdeta Afrikan järkyttävää väestönkasvua. Se tuhoaa kaikki hyvät yrityksetkin.

  VastaaPoista
 4. No, proffat Lynn ja Vanhanen eivät erityisesti tutkineet lapsien älykkyyttä; aiheena oli "IQ and the wealth of nations". En muista, olisiko lasten ÄO tietoja otettu mukaan vertailuun. Tuo 'wealth' puolestaan tarkoitti kai bruttokansantuotetta tai jotain muuta koko kansakunnan varallisuutta mittaavaa indeksiä. ÄOlla ja varallisuudella näytti olevan tilastollisesti merkitsevä korrelaatio - mikä sai täkäläisetkin suvakit kirkumaan pöyristystään. Tulos kun ei vastannut ollenkaan heidän etukäteisiä uskomuksiaan siitä, että ei rotujen välillä ole eroja ÄOssa.

  VastaaPoista
 5. "
  – Uskon, että tämä ei ole yllätys opettajille, jotka työskentelevät päivittäin lasten kanssa.

  "
  No heh, eipä tuo taida olla erityinen yllätys kellekään muullekaan. Ainakaan sellaiselle joka mainittujen kultamunaisten kulttuuripersoonien on hiukankaan joutunut tekemisiin.

  Ja minusta kun tuntuu, etteivät nämä kulttuurin lähettiläät siitä juuri kehity.
  Parikymppisen himot, halut ja lihakset yhdistettyinä kolmevuotiaan impulssikontrolliin ja kognitiivisiin kykyihin, mitäköhän siitä mahtaa seurata?

  Olisiko monikulttuuri sekä BLM.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentoijille.

  J. Jörgensen: Eivät tutkineet, mutta johtopäätökset ovat saman suuntaisia ja sehän ei suvakkeja miellytä. Totuus koskee kipeimmin.

  KKi: Siitähän seuraa se, mitä me olemme jo runsain mitoin nähneet. Ja jonka olemassaolon suvaitsevaisto pyrkii kieltämään.

  VastaaPoista