keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Pertti sekä vanhat ja uudet juhannusperinteet


Edessä olevaan juhannukseen liittyy tietysti suuri määrä erilaisia perinteitä. Yksi suomalainen perinne on hukkuminen joka on onneksi vuosien varrella ollut vähenemään päin. Edelleenkin elinvoimainen perinne on kokon polttaminen:



Jos on oikein hyvä juhannustunnelma päällä voi tietysti polttaa saunankin. Kunhan polttaa omansa. Vieraitten omaisuutta ei parane polttaa:



Sinänsä nämä perinteet ovat tylsiä ja vanhoja suomalaisperinteitä. Meitä suuresti rikastuneempi Ruotsi on uusruotsalaisten johdolla opetellut uusia kokkoperinteitä. Niin kuin tämä uusruotsalainen autokokko:



Tai uusruotsalaisten maisemadekoreeraukseen kuuluva itsesytytetty vastaanottokeskuskokko:



Kesää voi juhlistaa myös uusruotsalaisella koulukokolla:



Tai sitten käyttämällä omaa moskeijaansa kokkotarpeina ja väittävän sitten että joku toinen sytytti sen:



Nuo kuvat siis eivät olleet jostain sotaa käyvästä maasta vaan rauhan ja sivistyksen tyyssijasta Ruotsista. Uudempana kokkoperinteenä on Euroopassa laajemmallekin leviämässä ns. virtuaalikokko joka vastaa entisten aikojen kirjaroviota. Sillä pyritään hävittämään vääriä mielipiteitä:



Henkilökohtaisesti pitäytyisin siinä että pysymme porukassa vanhoissa suomalaisissa juhannusperinteissä. Ehkäpä Suomen ruotsinkielinenkin väestö pystyttää edelleen sen juhannussalkonsa eikä sitä Ruotsin puolella niin kovasti muodissa olevaa midsommarfittania:



MC Tsuhnan puolesta toivotan kaikille hyvää ja rauhallista juhannusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti