perjantai 15. heinäkuuta 2016

Mittarissa on tunnelmaa

Eräs MC Tsuhnan tuntema ja arvostama henkilö otti meihin yhteyttä jakaakseen kanssamme erään kohtauksen.

Moi,
 
Ilmoja pidellyt… hiljattain kävi niin eriskummallinen episodi tällaiselle tavalliselle tsuhnalle, että siitä voisi melkein laittaa reportaasin MC Tsuhnan sivuille:
 
Vanha koulukaverini tuli Amerikasta  käymään (asunut siellä 21 vuotta ja saanut kansalaisuuden 2006). Mentiin ensin paikalliseen parille ja sitten kun se meni kiinni kello puoli 2, siirryttiin Helsingin keskustaan yökerho Lady Mooniin, joka oli auki 4:ään. Siellä jatkoimme illanviettoa erityisen viehättyneinä lukuisista kuvankauniista afrikkalaisen oloisista neitokaisista, joita parveili paikalla sangen runsaslukuisina ja joista muutamien kanssa vaihdoimme sanoja ja ajatuksia. Päällämme oli luonnollisesti Amerikasta tuodut t-paidat, joissa tähtilippu ja teksti: ”Keep calm and vote Trump 2016”.
 
Kun tuokin kapakki meni kiinni, siirryimme läheiselle rautatieaseman taksitolpalle ja taksiin. Tässä vaiheessa kiinnitin ohimennen huomioita kuskin ulkonäköön, joka viittasi afrikkalaiseen alkuperään. Istuimme molemmat takapenkille ja kuskille emme sanoneet mitään muuta kuin osoitteet, emmekä puhuneet kuskista tai viitanneet hänen henkilöönsä millään tavalla. Itse asiassa keskustelimme näkemistämme ja osin jututtamistamme toinen toistaan upeammista afrikkalaisperäisistä naisista. Amerikan kaverin ihmetteli ääneen, että miten Helsinkiin ja Suomeen olikaan osannut tulla niin upeita neekereitä. Ilmeisesti tuosta sanasta, joka siis lausuttiin tuon yhden kerran ja äärimmäisen positiivisessa yhteydessä, suivaantuneella suharilla kilahti, kaveri pysäytti auton keskelle länsiväylää ja soitti poliisit.
 
Oltiin hiukkasen ällikällä lyötyjä, kuten arvata saattaa. Poliisit tulivat n. 10 minuutin äimistelyn jälkeen ja olivat kyllä itsekin yhtä äimistyneitä. Totesivat, että rikosta ei ole tapahtunut ja myötäilivät sitäkin näkemystämme, suharin tyrmistykseksi, että taksimittariin kertynyttä summaa ei meidän tarvitse maksaa, koska kuski oli toiminut kuten toimi ja keskeytti matkantekomme liikenneturvallisuutta vaarantavalla tavalla pysähtymällä moottoritielle. Emme maksaneet ja heilutimme toisen taksin, jonka kuski oli ulkonäön perusteella enempi impivaaralaista sorttia, ja hän vei meidät perille pahoitellen kollegansa käytöstä.
 
Pointti lienee se, että tämä on nyt koettu ja taksiasiakkaan kannattanee olla turpa rullalla ja naama näkkärillä jos mittaria ajaa ns. loukkaantumisherkän oloinen henkilö.

Hyvää kesän jatkoa kaikille tsuhnille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti